Четири престижни награди за ОДК

Стана традиция младите журналисти от ОДК Кърджали да печелят награди вдългогодишния Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“,организиран от община Разгради ЦПЛР-ЦУТНТ. Тази година, в десетото издание на конкурса от ОДК участваха два клуба – радиоклуб“Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева и клуб „Медийно студио“ с ръководител Антония Грозева.

В раздел „Радиожурналистика“, втора възрастова група, радиоклуб „Детски свят“ бе отличен със Специалната награданаЦПЛР-ЦУТНТ гр.Разград за колективно радиопредаване и с Първо място за Радина Бояджиева,  6 клас, за интервюто й с Елисавета Кехайова,директор на Регионална библиотека“Н.Й.Вапцаров“Кърджали.

В раздел „Публицистика“, трета възрастова група, интервюто с Валентина Каролева на Александра Иванова, 12 клас, отклуб „Медийно студио“ бе отличено с Второ място. Александра е ученичка в ПГИ „Ал.Константинов“.

Двата клуба на ОДК списват на хартиен носител и вестник „Приятели плюс“, който е класиран на Второ място. За неговото ежегодно издаване учениците благодарят на председателя на дружество „Приятели на САЩ“ г-жа Валентина Иванова.

В радиоклуб“Детски свят“ участват ученици от 5 и 6 клас от СУ“Отец Паисий“. Младите радиожурналисти и г-жа Бекриева изказват своята благодарност на екипа на Общинско радио“Кърджали“ –Мария Каменова, Павел Тенчев и Илия Маринов за тяхната подкрепа „Детски свят“ да е в ефир вече 32 години.

В десетия юбилеен конкурс „Григор Попов“ участваха 124 млади автори и 47 колектива от цялата страна, разпределени в три възрастови групи. Общият брой на образователните институции, представили свои възпитаници, е 60 от 30 населени места от 22 области.

Връчването на наградите на отличените участници в конкурса ще се състои на 5 април 2022 г. от 14 часа. в двора на родната къща на Григор Попов – музей „Станка и Никола Икономови“ в гр. Разград.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини