Българският културен институт в Лондон представя танцов филм, разкриващ красотата на България

Българският културен институт в Лондон представя на 7 април танцовия филм "Поглед от ръба" на Коста Каракашян и Стефани Ханджийска, съобщават организаторите.

По думите филмът e поетична приказка за шестима души, разпръснати из палитра от внушителни пейзажи. Чрез езика на съвременния танц те се борят да открият своето място, принадлежност и общност на фона на спиращата дъха красота на България.

"Поглед от ръба" представя красотата на 12 природно-исторически локации в България през призмата на съвременният танц, сред които тепетата в Пловдив, Музеят на религиите в гр. Стара Загора, скалната арка при с. Тюленово и Проходната пещера. 

В главните роли са съвременни български танцьори - Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов, заедно с Коста Каракашян и Стефани Ханджийска. Специално в България от Ню Йорк за проекта пристигат операторът Кевин Чиу и композиторът Джуд Икаръс. Допълнително в пост-продукцията се включват шотландския диджей с български корени Андро Матюсън и тунизийския композитор Сайфедин Хелал.

Двамата режисьори се надяват, че филма ще вдъхнови българската публика да възприемат България по нов начин и ще я популяризира по света. "Ако след филма хората излязат, и им се прииска да танцуват, значи сме изпълнили целта си", казват те.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини