Зеленски обмисля скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви днес, че  обмисля скъсване на дипломатическите отношения с Русия и обвини тази страна, че подготвя продължаване на своята военна агресия в родината му, предаде Франс прес.

"Получих искане от министерството на външните работи да се разгледа въпросът за скъсване на дипломатическите отношения между Украйна и Русия", заяви Зеленски. "Ще разгледам този въпрос веднага", допълни той. 

Държавният глава също така поиска незабавно спиране на руско-германския газопровод "Северен поток 2". "Постигнахме съгласие за необходимостта от незабавно въвеждане на санкции заради новия акт на агресия срещу Украйна", подчерта Зеленски, визирайки Русия. Той направи тези изказвания на обща пресконференция с гостуващия му президент на Естония Алар Карис, предаде БТА.

Зеленски заяви, че военно положение ще бъде въведено в Украйна само в случай на пълномащабна военна агресия от страна на Руската федерация.

"По отношение на военното положение е много просто – този въпрос ни е ясен: ние вярваме, че няма да има мощна война срещу Украйна и няма да има широка ескалация от Руската федерация. Ако има, ще бъде въведено военно положение", каза Зеленски, цитиран от Униан.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини