Танкове в Донецк

Очевидец на Ройтерс забеляза колони от бойни машини, включително танкове, тази сутрин в покрайнините на Донецк, столицата на един от отцепилите се региони в Източна Украйна, след като руският президент Владимир Путин призна тяхната независимост.

Репортер от Ройтерс видя около пет танка в колона в околностите на града и още два в друг край на града. Танковете бяха без обозначения, но бойните машини се появиха часове след като Путин подписа договорите за дружба и сътрудничество с двата отцепили се региона и разпореди руски миротворци да се разположат там.

Репортери на Ройтерс не са забелязвали танкове по улиците в Донецк преди това, предаде БТА.

Вчера бе публикувано видео с придвижваща се колона от бронирана техника на 5 км от Донецк. В него се движат самоходни гаубици 2S1 Gvozdika и бронетранспортьор. 

Жители на окупирания Донецк разказаха за Радио Свобода за движението на много голяма колона от руски танкове и бронирана техника от Донецк в югозападна посока към фронтовата линия. Около 22.00 часа снощи колоната е преминала през центъра на Донецк по улица Университетска. Местните казват, не са виждали такъв мащаб на предвижване на войски за осем години на война.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ke
    Kenan Evren
    0 0
    13:57, 22 фев 2022
    Кога да чакаме турските танкове в кърджалийско??

Случаен виц

Последни новини