Неделното училище в манастира „Св.Йоан Предтеча” отбелязва десетгодишен юбилей

Неделното училище в манастира „Св.Йоан Предтеча” отбелязва в неделя десетгодишен юбилей.За честването в 10 часа ще се съберат всички ученици в школото.Това съобщи за Кърджали бг вести отец Николай Величков.

През 2011 година, с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, неделното училище към средновековния манастир отвори врати за първи път. От тогава до днес училището е под ръководството на отец Николай Величков.

Целогодишно в неделното училище отец Николай обучава над 150 деца, като те активно участват в богослужебния живот на манастира с пеене, четене и помощ в св. олтар. Всяка година децата участват в спектакъл с библейски сюжет, който представят в края на учебната година пред родители, учители и жителите на града в двора на манастира.

Ще припомним,че Неделното училище получи награда.В кампанията "Чудесата на България"  в. "Стандарт" раздаде своите награди за култура. Една от категориите – “Пазител на вярата и наследството” спечели свещеноиконом Николай Величков, енорийският свещеник при средновековен манастир „Св. Йоан Предтеча“, гр. Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини