"Възраждане" учреди своя структура в Кърджали

На 5 февруари 2021 г. Костадин Костадинов и единадесет възрожденци учредиха организация на Възраждане в столицата на Източните Родопи.

Председател на Възраждане Кърджали е д-р Венко Вълчев, заместник-председател е Михайл Лукаревский, а секретар е Анета Георгиева.

На учредяването присъства и инж. Георги Георгиев – народен представител на Възраждане, избран от 9 МИР Кърджали. Той е единственият народен представител в този регион от квотата на политическа организация различна от ДПС и застъпваща ценности диаметрално противоположни на мнозинството депутати, избрани от този регион в 47-то Народно събрание.

След учредяването членовете и симпатизантите на Възраждане Кърджали проведоха шествие в града и развяха знамето на политическата организация на емблематични за града места.

 „Днес бях в Кърджали, където учредихме организация на Възраждане. Малко хора знаят, че кап. Георги Георгиев – първият българин, обиколил сам света с яхта и поставил световен рекорд, е роден в столицата на Източните Родопи. Използвах времето в града, за да се поклоня пред паметника му от родопски камък, опасан с корабна верига и котва“, написа д-р Костадин Костадинов в своя профил във фейсбук след събитието.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини