"Илинден" потънал заради претоварване. Бивш полицай гръмна мафиот. Преглед на националния печат

Труд":

6 версии за потъването на "Илинден"

СКОПИЕ - Претоварване е вероятната причина за потъването на кораба "Илинден" в Охридското езеро на 5 септември в 10,30 ч местно време, съобщи македонският съдия-следовател Весна Кичеец. При инцидента загинаха 15 българи.
Следователят Георги Илиев, който е в Охрид вече две седмици, уточни, че се работи общо по 6 версии, но отказа подробности за всяка от тях. Специалистът обаче е категоричен, че при първия физически оглед след изваждането не личат признаци за умишлена намеса с цел да се предизвика потъване.

Поредно убийство.

„Труд":

Бивш полицай гръмна Големия Риж в Бургас

Екшънът се разигра към 13,15 ч вчера в бургаския комплекс "Меден рудник". Бившият полицай Петко Лисичков (39 г.) карал мотора си "Хонда Варадеро" и отнел предимство на лъскаво "Ауди" близо до бл. 410. Автомобилът застигнал моториста и го принудил да спре. От аудито изскочили четирима души и наобиколили Лисичков. Налетели на бой и мъжът се принудил да извади законния си пистолет и да стреля. Куршум в главата покосил тартора на групичката Калоян Стоянчев (24 г.), известен с прозвището Големия Риж.


Наказания.

„Стандарт":

Ексминистрите за съд ясни по Коледа

СОФИЯ. Около 30 сигнала за далавери на предишната власт има в прокуратурата. По тях са заведени към 20 дела, другите се проверяват, съобщи вчера градският прокурор на София Николай Кокинов. Той увери, че скоро ще е ясно всичко по заменките на земи и гори. Най-късно до Нова година трябва да имаме ясни становища и да кажем къде има нарушения и виновни, заяви Кокинов.
Наскоро стана ясно, че има сигнали за нарушения във ведомствата на бившите министри Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Николай Цонев и Валери Цветанов. Последният вече беше разпитан.

Предложения.

„Стандарт":

Чужбина през крив макарон

Всеки българин без платени здравни вноски няма да може да пътува в чужбина, докато не внесе парите. При сделка с недвижим имот също ще се иска документ за издължен налог. Това са идеи на здравното министерство, които бяха представени на форум в Русе през уикенда.
Ведомството умува за каква сума или за колко неплатени вноски да ни спират от пътуване в странство. При данъците запорът влиза в сила при 5 хил. лв. Ако обаче гражданите си внесат борча на границата, те ще могат да напуснат страната.

Опровержение.

„24 Часа":

НДСВ: Спекулира се с Кунева безотговорно

Политическата кариера и авторитет на Меглена Кунева не е партиен, а е национален капитал и е безотговорно да се спекулира с него. Това се казва в позиция на НДСВ по повод аргументите, с които премиерът Бойко Борисов отказа да предложи за нов мандат българския еврокомисар.
В становището се напомня, че Кунева е спазила клетвата си да работи в полза не за своята или за някоя друга страна от ЕС, а за всички и никога не е правила и най-малък компромис с правилата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини