Недоразумение за малко не забави ваксинацията в Ардино

Недоразумение за малко не забави ваксинацията срещу коронавирус на възрастните ардинци. Надпис на входа на болницата стъписа неколцина, които бяха дошли да си сложат бустерна доза. За това алармира нашата читателка Ф.М.

Преди десетина дни майка и се ваксинирала с трета доза. Това решил да направи и баща й. Когато стигнал до здравното  заведение на 21 януари, видял на вратата табела изискваща заплащане от 15 лв. Помислил,че е за заплащане на ваксината и се върнал.

Оказа се,че става въпрос за недоразумение. За Кърджали бг вести д-р Гюнер Осман, директор на общинската болница поясни , че табелата изрично посочва,че става дума за цената на антигенните тестове,които се правят в здравното заведение.От ръководството са я поставили след като в Ардино отворила врати лаборатория на „Рамус”. Частната лаборатория работи на цена от 15 лв.за антигенен тест,затова и ние посочихме цената , на която работим в болницата, поясни д-р Гюнер Осман. Той бе категоричен, че ваксините срещу коронавирус са напълно безплатни и обществеността трябва да е информирана за това.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини