Обама: Кание Уест е "глупак"

Американският президент Барак Обама заяви, че Кание Уест е "глупак" след като рапарът предизвика скандал по време на церемонията по връчване на видеомузикалните награди на Ем Ти Ви в неделя, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Служители на телевизия Ей Би Си чули случайно коментара, който Обама направил по адрес на певеца в разговор с журналиста от телевизия Си Ен Би Си Джон Харуд. Каналът обясни, че историята била разпространена преди да бъде проверена, и се извини на Си Ен Би Си и на президента. От Белия дом засега не дават коментар на случая.

На церемонията по раздаването на видеомузикалните награди на Ем Ти Ви Кание Уест се качи на сцената и прекъсна изказването на 19-годишната Тейлър Суифт, победила в надпреварата с Бионсе Ноулс и Лейди Гага за най-добро видео на изпълнителка. Наистина се радвам за теб, но видеото на Бионсе е сред най-добрите на всички времена, каза рапърът. По-късно Кание Уест се извини за постъпката си.

Доминираната от демократите Камара на представителите порица депутат републиканец, който извика по адрес на Барак Обама: "Лъжеш!", докато президентът защитаваше здравната реформа пред двете камари на Конгреса преди седмица, предаде Ройтерс.

Конгресменът от Южна Каролина Джо Уилсън бе сравнително незабележим до миналата сряда, когато прекъсна предаваната по националните телевизии реч на Обама. Уилсън се разгневи при обясненията на президента, че предлаганата реформа не предвижда здравната система да покрива нелегалните имигранти.

При едно гласуване, което до голяма степен бе по партийна линия, Камарата на представителите прие с 240 гласа "за" и 179 "против" резолюция за неодобрение. Това е най-слабото наказание в долната камара на американския Конгрес, като то предвижда само името на нарушителя да бъде обявено в залата. Бившият американски президент демократ Джими Картър обвини Уилсън, че е действал, воден от расистки подбуди, предаде Асошиейтед прес.

Картър определи коментара на конгресмена републиканец като подъл и присъщ за онези американци, които не могат да възприемат факта, че президентът на страната е чернокож. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини