Крах за туризма вещаят в зоната за отдих Главатарци, без чужденци за Нова година

Крах за туризма в областта вещаят специалисти от зоната за отдих Главатарци, край Кърджали. Хотелите са пълни за Новогодишната нощ, но през годината в тях се заемат по 1-2 стаи дневно.Тази зима гостите са от страната, чужденци липсват. Свободни места в елитните хотели „Главатарски хан,”Сезони” и „Рока” няма.Те са заети за Нова година.Не така стоят нещата с настъпващата Коледа.Празникът е семеен и хората предпочитат да го посрещнат у дома.

  От „Главатарски хан” споделят,че пандемията е основната причина за отлива на туристи.Хората се страхуват от новия вариант на коронавируса Омикрон.Освен това не всички които искат да празнуват са с зелени сертификати,които ръководствата на хотелите стриктно изискват.Мнозина потенциални клиенти  са притеснени от икономическата несигурност и инфлация.

В „Главатарски хан” се опитват да привлекат гости с обновена база.Тече сериозен ремонт.

В Рока предлагат разходка с лодка в язовир Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    ПОЛЗВАТЕЛ
    0 0
    11:18, 26 дек 2021
    Тези измислени бизнесмени хотелиери от главатарци няма елементарни познания за този вид бизнес.никакво обслужване а са единствено печалбари.строихо безразборно хотели ресторанти а държавата ще им търси клиенти ,ще им изплаща обезщетения и т.н. Не отразяват реални клиентите без никакви касови бележки за питиета и прехрана а само чат-пат за пред данъчните с които са абсолютна спойка. Храната под всякяква критика.претоплени и често повторно сервирани продукти останали от първи посетители.отврат.много рядко са почтените и точните .няма никакъв контрол.тези органи следва коренно да се преустроят а настоящите да се уволнят-изритат. Оядени корумпирани,рекетьори.

Още новини

Последни новини