Почина Патрик Суейзи

Американският актьор Патрик Суейзи почина на 57 години след продължителна битка с рака, предадоха световните агенции.

Суейзи има богата артистична кариера, от танцьор на Бродуей до холивудска звезда във филмите Dirty Dancing и Ghost. През 2008 г. му бе поставена диагноза рак на панкреаса. В интервю, излъчено в началото на тази година, той заяви, че му остават най-много две години живот. Патрик Суейзи участва в култовия филм "Неприлични танци" от 1987 година, както и "Крайпътна къща", "Точка на пресичане" и "Дух", където си партнираше с Деми Мур.

Суейзи е роден на 18 август 1952 г. в Хюстън, Тексас. От 1975 г. е женен за Лиза Ниеми. През 1991 година е избран за най-сексапилен мъж от списание "Пийпъл". Суейзи е син на хореографка и в ранните си младежки години учи танци, преди да дебютира през 1979 година в киното с участие във филма "Скейттаун, САЩ". Това е музикален филм, повлиян от модата, наложена от "Треска в събота вечер".

След няколко години участия в сериали и телевизионни филми, той постига мигновен успех с музикалната комедия "Неприлични танци" през 1987 година, където играе учител по танци. Той пише и изпълнява една от емблематичните песни във филма "She`s like the wind".
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини