Дядо Коледа с по-лек чувал с играчки за децата на Кърджали, цените им недостижими за много от родителите

Дядо Коледа ще пристигне в Кърджали с по лек чувал с играчки от предходни години, научи Кърджали бг вести от свой източник от Лапландия.

Децата са тези,които с най-голямо нетърпение очакват коледните и новогодишни празници, за да открият играчки под коледните елхи.Тази година обаче пандемията се отрази,както на доставките им от Китай,така и на портфейлите на родителите.

От магазините за играчки в града споделят ,че все още няма предколедно търсене.В същото време графикът за доставки е нарушен.Производителите са вдигнали цените,което ги прави,често недостъпни за родителите.Това заявяват от Детски комплекс „Русалка”.

 Очакваме търсенето да се засили непосредствено преди празниците,казват  от детски магазини „Илюзия”.Те отбелязват,че най-търсени са кукли на анимационни герои.Поради актуалността им обаче,те са и най-скъпи.

 Едва една четвърт от кърджалийци заявяват в анкета на сайта Кърджали бг вести,че нямат проблеми с осигуряване на коледни подаръци за близките си.56,3 на сто са категорични,че не могат да си позволят коледни подаръци,а 18,8 все още не могат да преценят.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    Maрия
    1 0
    15:01, 11 дек 2021
    "По-лек чувал". Вземете се в ръце вече, защото сте най-неграмотната медия в региона. Постоянно чета статии с елементарни грешки, които е недопустимо да се допускат.
Последни новини