Плакет и парична награда за "Славейков" като най-активно училище в Европейския ден на спорта


Награждаването на най-активните училища в проведения на 24 септември Европейски ден на спорта в училище се проведе онлайн вчера. Организаторите от сдружение БГ Бъди активен се съобразиха с изискванията на противоепидемичните мерки и включиха всички участвали училища и представители на институции във виртуална среща , на която бяха представени отличените училища.От 400 училища от 203 населени места награди получиха 7 учебни заведения, едно от които е СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали.
В самия ден на проявата в спортни дейности се включиха всички 1600 ученици заедно с почти 200 преподаватели и родители, както и непедагогическия персонал. По изискванията на организаторите славейковци се включиха в инициативата "Активни пространства", разделно събиране на отпадъци и специален флашмоб.
По време на награждаването директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров представи спортните успехи и развитието на ученическия спорт в школото. Славейковци ще се включат в бъдещата надпревара между всички наградени тази година училища , както и във всички бъдещи инициативи с главна тема физическа активност и ползата от нея.
СУ "Петко Рачов Славейков" участва за втора поредна година в ЕДСУ и е единственото наградено училище от област Кърджали.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини