Назми Мюмюн:Аз заставам до Корнелия !

Сега, когато една малка част от българските социалисти искат политическата кончина на лидера на БСП и смятат, че е предизвестена, аз заставам до нея, до Корнелия. Може да ви изглеждам като глупак, но предпочитам да съм такъв, отколкото предател. Защото, днес, не само Корнелия има нужда от  подкрепа, днес БСП  има нужда от помощ. А тя, социалистическата партия, е кауза, за която си струва да понесеш и загуба, и лишения. Защото, това е правото на по-слабия, на по-бедния, на отритвания от имащите власт днес да има шанс за достоен живот, да има право на справедливост, да има вяра, че може да успее. Без това право, нашето общество е обречено.

               Защо заставам до Корнелия? Безспорен факт е – водената от нея партия, днес, преживява съкрушителна загуба. Но дали вина за това има само  днешният лидер? Не се ли носи тя и от тези, които направиха всичко възможно БСП да загуби? Защото, искат партията да се върне там, където беше преди Корнелия. Преди на всеки партиен член да бъде дадено правото  да избира  пряко кой ще води БСП.  Именно, заради тази отвоювана от нея свобода, аз заставам до Корнелия. И когато, сега, тя отново отиде на пряк избор, аз ще я поздравя, независимо дали ще го спечели или загуби. Защото, тя ще остане в историята на БСП.

               Не бързайте да викате „Разпни я“. Корнелия е избор на социалистите в България и този избор трябва да се уважава. Корнелия спечели сърцата на хората не с апаратни хватки, а защото беше непреклонна, жена - боец. Тя живее с битката, познава и мъката на поражението, и сладостта на триумфа. За това и стана първата жена, председател на нашата партия.

               Да, сега претърпяхме загуба. Затова, трябва да сме смирени. Да разберем  защо все по-малко хора  откриват у  нас изразителя на техните идеи и въжделения и защо не ни се доверяват. Но не бързайте да обявявате края на БСП. Българинът за пореден път търси месия и лети на крилете на фантазията си. Следващият епизод, който вече сме гледали, ще бъде сблъсък с реалността и твърдо приземяване. Дотогава, БСП трябва да е изживяла своята криза и да е направила нужните промени в себе си. Затова, са нужни хора водачи и реформатори. Корнелия е такъв човек , доказа го и затова заставам до нея.

               Да, БСП е в криза, но точно сега тя е безкрайно необходима на България. Виждаме партии, които са на диаметрално противоположни мнения,  водени от желанието да гарантират стабилно управление на страната. За да се случи това на България е нужен опитът и мъдростта на нашата, социалистическа партия. Затова заставам до Корнелия. В тези, съдбоносни дни, тя има нужда от подкрепа.

               Вярвам в мъдростта на моята партия. Това е мъдростта на хилядите нейни членове. Знам, че на предстоящия конгрес, БСП ще вземе най-доброто  решение. Лично в себе си аз съм взел това решение. Преодолявайки личните си разочарования, заставам зад прекия избор на лидер на партията. И до Корнелия Нинова. Другите нека решават по съвест.

Назми Мюмюн, редови български социалист

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини