Зеленият сертификат връща големите ученици в клас

Зелените сертификати да послужат за възстановяване на присъственото обучение, предлага Министерството на образованието на здравните власти с промени в Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

Проектът е изпратен в Министерството на здравеопазването за съгласуване, потвърди пресцентърът на МОН за OFFNews след публикация на "Сега".

Ако МЗ го одобри, към присъствено обучение ще се връщат класовете, в които най-малко 50% от учениците имат сертификат, удостоверяващ ваксиниране, преболедуване или наличие на антитела срещу COVID-19.

В актуализираните насоки се предлага още на частните училища да бъде разрешено да купуват тестове за COVID-19, които отговарят на определени изисквания на МЗ, отразени в обявите на МЗ за закупуване на тестове по държавните поръчки.

В момента присъствено учат само учениците от 1. до 4. клас, за които родителите са дали разрешение да се тестват за коронавирус в клас. Осигурени са тестове до края на тази седмицата. Очакват се доставки за следващите пет учебни дни. Всички нови количества ще бъдат разпределени в рамките на 24 часа.

По данни на Единния информационен портал ваксинираните на възраст от 12 до 19 г. са 34 671 към 23 ноември 2021 г.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    Майка
    23 0
    18:06, 23 ное 2021
    Ясно! Искат да скопят децата, за да не се размонажават. Фашизмът се завърна!
  • 2
    За
    За всички глупаци ЧЕСТИТО
    11 0
    09:33, 24 ное 2021
    Нали преди време бяха глупости и теория на конспирациите ,сега да ви кажа и на това ще се съгласите защото сте направени от пепел а не от камък и накъдето ви духне вятъра натам ще се носите
  • 3
    Ба
    Бай Тошо
    9 0
    12:59, 24 ное 2021
    Тия нормални ли са доста ще си почакат ,ние деца за експерименти нямаме. МАЛОУМНИЦИ прости,ваксинирате първо вас и собствените си деца господа управляващи. Време е за революция стига с тая простотия с тия сертификати.
  • 4
    63
    6327
    3 0
    21:02, 24 ное 2021
    Честито Новото Правителство избрахте много добър президент това им беше целта оставете децата махнете си ръцете от тях
Последни новини