Цветанов разтърси МВР-клонака, на Ненков се падна Тополовград

Кой сега е №1 ? Комисар Ненков е последния вдясно

Вътрешния министър Цветан Цветанов дойде в Хасково, видя Капитан Андреево и ратърси из дъно структурата на МВР в Областта. Със заповед досегашния началник на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков е преназначен за началник охранителна полиция в Тополовград. По негово желание, уточни министърът. Преди 3 седмици Цветанов изиска оставките на всички ОДП Директори като им даде време за размисъл до края на август. Преди две седмици комисар Ненков е подал заявление за преместване в Тополовград. На мястото на комисаря, се назначава бившия шеф на БОП Хасково и настоящ служител на ДАНС Петьо Петров. Назначението е временно, до обявяването на конкурс за длъжността. Кога ще е конкурса ще реша по късно, отсече министърът.

Други кадрови промени в хасковската полиция към настоящия момент няма. Не така стоят нещата с граничните полицаи. Началникът на КПП Капитан Андреево е снет от длъжност и забит за шеф на КПП Болярово. Не хасковското, ямболското, пак уточни Цветанов. Началник смяна Веса Добчева е преназначена в...Силистра. Не стана ясно дали по нейно желание. Началник гранична полиция Елхово Стоян Стоянов се пенсионира.Кой ще управлява КПП-то на българо-турската граница все още е неизвестно.

Няма политическа намеса в кадрила, категоричен е министърът. Новите приоритети на полицията са да пазят парите на гражданите. За това с повишено внимание ще се следят ДДС измамите, контрабандата, битовите престъпления и естествено тежките престъпления, нарисува програмата полицай №1.

Петьо Петров е новия шеф на ОДП Хасково

След ударната пресконференция, вътрешния министър отпраши към Кърджали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    0 0
    22:53, 18 мар 2019
    Ненков не беше ли ония, с чиято протекция се ползваше счетоводителката на старческия дом в Хасково, която заедно с Вълко Пехливанов бяха взимали пенсиите на старите хора от дома.
Последни новини