Тома Биков не изключва Борисов отново да е премиер

Никой в ГЕРБ не обсъжда идея за оттеглянето на Бойко Борисов. Партията принадлежи на своите членове, но всякаква такава теза и манипулативна и абсурдна - няма такова обсъждане, отсече Тома Биков в студиото на Нова телевизия. Освен това Биков не изключва Борисов отново да е премиер, "както винаги в кризисна ситуация".

Няма смисъл Борисов да се отеля като лидер, защото той е достатъчно устойчив и подкрепян, а и дори и да се оттегли като почетен председател, пак ще има недоволни. Тома Биков подчерта, че от ГЕРБ не се опитват да определят кой ще е лидер на друга партия и призова да не се прави това и спрямо тях.

С нагласа за управление са и в самата партия, която ще се опита да състави кабинет след изборите на 14 ноември. Оценката на ГЕРБ е, че страната е в сложна ситуация със задълбочаващи се икономическа и политическа криза. Предстои ни много тежка зима, предупреди той.

Ние не се наслаждаваме само на социологическите проучвания и не само гледаме с радост на резултатите, които ни поставят на първо място, увери Биков. В ГЕРБ не биха се задоволили само с това, а имат и амбицията да участват в управлението на страната. Затова и не поставят червени линии. Ясно е, че управлението ще е коалиционно, а в ГЕРБ са направили сметката, че резултатите на ГЕРБ и ДПС не биха били достатъчни за това, а ще трябва и трета партия. Въпреки това предвиждане Тома Биков отхвърли "пришиването" на ДПС към ГЕРБ и ги определи като пропагандни тези. "Дори нашите опоненти са в ситуация на изолация и токсичност."

Биков коментира и последното проучване на "Алфа Рисърч", което показвало ясно срива на партиите, които отказаха да поемат отговорност. "И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии." Не трябва да поставяме червени линии, защото това би било грешка. Това не означава, че ще влезем в коалиция с ДПС, а че ще преговаряме с всички.

"Бихме направили ясна коалиция в следващия парламент, можем да предложим антикризисна програма на всички кризи, които са изтървани от сегашните управници", увери Биков.

Тома Биков коментира и протестите на пътните строители. "Протестът нещо лошо ли е вече? Нали цяла година обясняваха, че това е гражданското общество? Е, ето - тама са граждани, ние нямаме нищо общо с тях", категоричен бе той.

Според него управляващите от служебното правителство са станали жертва на собствената пропаганда. "Те си повярваха, че като спрат парите на тези фирми, то спират парите на ГЕРБ."

Нищо странно няма, по думите на Биков, знакови лица от ГЕРБ, като Даниела Дариткова, да не са вече в листите за предстоящите парламентарни избори. Цвета Караянчева не е сред тях и продължава да води листата в Кърджали. На въпрос какъв знак дава ГЕРБ с Младен Маринов и Христо Терзийски като водачи на листи, след станалите публични кадри от побоищата зад колоните на Министерски съвет през лятото на 2020 г., Тома Биков заяви, че всеки трябва да носи своята персонална отговорност и това са полицаите, които са участвали в това, а не вътрешните министри Маринов и Терзийски.

Младен Маринов или Христо Терзийски не са давали заповеди да се бият хора. Те направиха нещо друго - час и половина полицаите бяха обстрелвани с бомбички на 2 септември. Това бе заповедта им - да изчакат агитките и мирно протестиращите да се разграничат. Със сигурност някои е бил ударен несправедливо, но си спомнете каква бе обстановката." и "Наш министър не е давал заповед някой да бъде бит. Да, може някой полицай да си е изтървал нервите, но...", каза още Тома Биков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ви
    видимите резултати
    18 -6
    10:30, 13 окт 2021
    Бургаският хомосексуалист от снимката се заканваше навремето да вкара мутрата Борисов в затвора.
    По късно Буци го напазарува.
    • По
      Порчо
      8 -5
      13:47, 13 окт 2021
      Нали Герджо, кандидатът на ГЕРБ за президент ще обединява? А този самодеен артист е един от ярките обединители на народа!
      Кара всички нормални хора да се обединят срещу мутро-галфоните от ГЕРБ.

      А самият Еднокнижен Тулуп може пак да е премиер в психиатрията или в Софийския централен, обаче само ако наследи бай Ставри!
  • 2
    Ха
    Хайде бе
    8 -6
    10:33, 13 окт 2021
    Хайде бе, всички от герб света вода ненапита. Нищо не знаете за битите, нищо не знаете за чекмеджетата, нищо не знаете за корупцията, нищо не знаете за лошото здравеопазване, нищо не знаете за живота на народа, нищо......списъка е дълъг. Единствено знаете как да забогатявате. Знаете ли значението на думата морал. Поне замълчете и се оттеглете. Кажете какво в държавата е наред. Какво наследство оставяте. Навсякъде е осрано и обрано от мошеници и мафиоти.
  • 3
    На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    5 -5
    11:22, 13 окт 2021
    Този ястреб само вреди на герб.бойко проумей го веднъж завинаги. Отмина отдавна времето на палавраджии с високи децибели и злоба.
    Този слънчоглед досега не е забил ножа на борисов само защото няма друга отворена писта в друга партия.иначе досега ………….
    Същия бръщолевещ е симов от бсп, цонев- гнидата-еничаря- от дъ пъ съ. Засега стига.
  • 4
    !?
    !?
    3 -11
    13:14, 13 окт 2021
    Правителство без участието на ГЕРБ колкото и да е... Виж коментара
    • От
      Отговор
      8 -4
      13:40, 13 окт 2021
      Ауу .. без участието на ГЕРБ, а за най големия крадец на века от Банкя нищо не хортуваш .
      Тези които са от няколко месеца те са виновни за за всичко .
      Айде изчезни и стига си дрънкал глупости !
    • !?
      !?
      3 -8
      18:04, 13 окт 2021
      Най големия крадец на века? Доказателствата къде с... Виж коментара
  • 5
    Съ
    Съгласен
    7 -4
    13:25, 13 окт 2021
    Аз съм съгласен с тезата на Тома Биков само , че крадеца от Банкя ще е премиер на пандизчиите от затвора . А Тома Биков ще му е вицепремиер там !
  • 6
    Ба
    Бай Танас
    2 -2
    18:54, 13 окт 2021
    Радвайте се че не спомена за мискинлиците и похотливите оргии на Румен Радев преди да го пенсионират.
  • 7
    Ви
    Вива
    2 -3
    21:44, 13 окт 2021
    Бат Танас от народната власт ,знае всичко , само не знае за милиардите , чекмеджетата ,кюлчетата и хилядите съсипани съдби на хора !
    Да живее Бат Танас от Народната Власт !

Още новини

Последни новини