Кърджалиец ,под въздействието на дрогата на богатите ,подкара БМВ

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. При проверка на 30-годишен водач на „БМВ“ вчера около 14 часа в областния град тестът за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. 1,59 промила отчел дрегерът при тестване на 42-годишен водач на „Опел“ около 19 часа снощи в Момчилград. Последвало задържане за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

 Три нерегистрирани автомобила са били засечени от полицаи в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. При проверка на КПП „Чилик“ на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 67-годишен, било установено, че колата е със служебно прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Моторни превозни средства с прекратена регистрация на същото основание управлявали 35-годишен и 48-годишен, които били проверени в село Пряпорец. Проверките по трите случая са по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

47-годишен водач попълнил декларация с невярно съдържание, в която вписал, че е загубил свидетелството си за правоуправление. Документът бил представен в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали. При проверка на пътя в община Кирково пред полицейски служители мъжът представил шофьорска книжка, за която декларирал, че е изгубена. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини