Арестуваха дрогиран и пиян шофьори в Кърджали

20-годишен управлявал автомобил в Кърджали след употреба на наркотично вещество. Около 23,30 часа снощи полицейски служители проверили лек автомобил „Санг Йонг“ и водача му. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за метаамфетамин. Отказана била проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство. При проверка на 37-годишен водач на “Мерцедес“ в областния град около 20 часа снощи се оказало, че мъжът е седнал зад волана след употреба на алкохол. Тестът отчел 1,53 промила. Отказана била проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление и е започнато бързо производство.

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кирково с постановление на прокуратурата. През месец април 2021 г. в село Бенковски била разрушена стена на канцелария, фирмена собственост. Разследващ полицай продължава работата по случая с оглед на чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Вследствие на небрежна работа с огън били запалени сухи треви и храсти в землището на село Девесилово и пожарът обхванал около 35 декара площ. Сигналът за произшествието бил подаден вчера в 12,40 часа. Екип на РСПБЗН-Крумовград локализирал и загасил огъня с помощта на 8 души от местното население. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини