Асен Василев обяви условията, при които би останал в следващ кабинет

След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че ще разговаря с партиите от парламента без ДПС и ГЕРБ-СДС да остане част от служебния кабинет.

В кулоарите на парламента служебният министър на финансите Асен Василев представи условията, при които би приел да участва в бъдещ редовен кабинет, ако получи покана:

"Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет и да се чувствам полезен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика трябва да се провежда. Трябва аз лично да имам свобода за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган трябва да бъде сформиран от колеги, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място -  не обичам телефонни обаждания, така че трябва да имам тази свобода на взимане на решения, която президентът ми е предоставил".
 
Той обаче не отговори на въпроса дали вече е получил покана от БСП и отклони въпроса дали подготвя политически проект заедно с друг министър от служебния кабинет Кирил Петков:

"В момента единственото нещо, в което участвам, е служебният кабинет. Смятам, че той е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в нищо".

В кулоарите на парламента служебният премиер Стефан Янев също коментира възможността да приеме покана за участие в кабинет с мандата на БСП: 

"Нека да оставим партиите да си свършат работата. Парламентарно представените партии много добре знаят каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство. Нека те да си свършат работата, да си намерят подходящите баланси и когато стигне въпросът да се говори с конкретика и с конкретни личности, нека те да си проведат тези разговори".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ус
    условието е
    4 -9
    17:50, 27 авг 2021
    Каквото каже шефа на агнешките главички Иво Прокоп... Виж коментара
  • 2
    Яв
    Яворов
    3 -7
    18:02, 27 авг 2021
    Поредната патлангачка и поредното чучело сякаш взе... Виж коментара
  • 3
    Ай
    айде, айде троловете
    4 -2
    18:24, 27 авг 2021
    Ех ама повръща ми се от тролове. Бойко ясно какво печели и за какво се бори, ама вие тролове нещастни за едните стотинки ще си продадете родината ...
    • Ан
      Ани Тролева
      2 -3
      19:59, 27 авг 2021
      Търся си трол за мъж да прилича в очите и има погледа на Асенчо Василев по известен като Хасковския дракула.
  • 4
    Гъ
    Гърбавия
    3 -2
    22:47, 27 авг 2021
    Задължително е и в екипа да има поне един културист който да гали на Асенчо меката китка.
    • То
      Тошко африкански
      2 0
      08:33, 28 авг 2021
      Има бодибилдинг обаче е надут със симуланти .
Последни новини