Ще изгарждат балнеолечебен комплекс край Беден

“Пампорово” АД ще строи балнеолечебен комплекс край девинското село Беден. Инвестиционно намерение вече е минало съгласувателните процедури в Министерството на околната среда и водите. Идеята е балнео комплексът да предлага водни процедури за подпомагане на лечението на клиенти, водно-терапевтични процедури за укрепване на имунната система, профилактични масажни и ванни терапии за облекчаване и разпускане па тялото.

Проектът предвижда изграждане на 14 топила в отделни помещения или с отделно обособени външни зони, разделени от парково озеленяване. Включени са общи съблекални със санитарни помещения, предназначени за външните и вътрешните топилки. Инвеститорът смята да подменя непрекъснато водата в топилата, за да може да се използват в максимална степен лечебните й свойства с цел също и подобряване на хигиенно-санитарните изисквания. Предвижданията са комплексът да работи целогодишно, а топилките - по 14 часа дневно между 8 и 22 часа. Ще бъдат изградени топила с по-голям обем в две самостоятелни постройки, снабдени с помещения за преобличане, санитарни и масажни помещения. Също така басейн с размери 2,4/4,8/0,9 метра или 10.4 кубични метра, предназначен за повече хора.

Освен топилките и малки басейни, проектът предвижда изграждане на 4-5 двустайни бунгала за масажни, физио/кинезитерапевтични и индивидуални ванни процедури.

През юли „Пампорово“ АД обяви, че започват да правят лечебен туризъм, който включва климатолечение, горска терапия, възползване от йонизацията на въздуха и фитонициди.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини