Полската полиция откри незаконна "мина" за биткойни в собственото си централно управление

Полската полиция съобщи днес, че е разбила незаконна "мина" за биткойни в собствената си централно управление във Варшава, предаде Франс прес.

По думите на полицейски говорител, цивилен служител, а не полицай, е отклонявал електрическа енергия за добив на биткойни и за съжаление това се е случвало в самите помещения на полицията.

Открихме го доста бързо, каза говорителят по телевизия TVN 24, без да уточнява колко дълго е продължило нарушението. Той увери, че "миньорът" няма достъп до базата данни на полицията.

По информация на въпросната телевизия служителят е уволнен и прокуратурата е ангажирана със случая. Втори човек също е на път да бъде освободен от длъжност.

Криптовалутите работят в децентрализирана мрежа: независими компютърни мрежи валидират трансакции по целия свят.
Участниците, известни още като "миньори" или "копачи", използват мощни процесори, за да правят сложни уравнения, с които да докажат своето участие и автоматично да получат биткойни. Дейността е много енергоемка и затова съществува риск от изкушение за незаконно свързване с общата мрежа, отбелязва АФП.

Според Кембриджския индекс за потребление на електроенергия при добив на биткойни (CBECI) "мините" консумират около 114 тераватчаса на годишна база. Това е 0,5 на сто от световното производство на електроенергия или малко над потреблението в Нидерландия, посочва АФП. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини