Забърдовските "Евробаби" посрещнаха премиерът Стефан Янев

Критиките, и обстоятелствата са част от политическото говерене. Това е един процес. Партиите предполагам добре си дават сметка какво е тяхното поведение, какви са техните обещания пред избирателите преди изборите и след това. И си дават сметка, че от това зависи и тяхното бъдещо поведение и възможността да съставят правителство, което именно да има подкрепа". Така коментира от Родопите връчения днес мандат на ИТН и политическата обстановка в момента, както и дали служебното правителство е готово за вариант да продължи да управлява и да се проведат избори 2 в 1 заедно с президентските. 

"Дали и как това ще стане е малко рано да се говори. Защото до момента, поне от медийното поведение, не е много ясно каква е тяхната нагласа и много се надявам да имат друг тип разговор между партиите. Защото в момента, това което виждаме е, че най-голямата партия, която е с електорална тежест непозволяваща да реализира самостоятелен мандат, задължително трябва да търси други партии, които да я подкрепят. На практика тя говори, поне публично, едва ли не с ултиматуми. Аз не смятам, че е продуктивно към този момент. Те ще го намерят и компромиса, и дипломатичността", допълни Стефан Янев. 

Премиеът бе посрещнат в Забърдо от кметът Валентин Черпоков заедо с състава към читалището "Евробаби". Край Янев се изви опашка от желаещи да се снимат с него. Черпоков не проусна да се похвали с прочутото забърдовско колело."Елате да видите, че ние сме били в Европа още пре 14-ти век", прикани Черпоков премира да разгледа колелото, което забърдовци смятат за първоизтоник на виенското колело.

Премиерът  инспектира ремонта на пътя до природния феномен „Чудните мостове“, за който служебното правителство отпусна 250 000 лв., след като бе наводнен от поройните дъждове през юни т. г. и бе станал непроходим.

Визитата на Янев в Смолянскоо продължава и утре. Той ще бъд гост на гайдарското надсвирване в с.Гела. По-късно ще инспектира строежите на ГКПП Рудозем-Ксанти.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини