Борисов е получил призовка за разпит в полицията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви на брифинг в централата на партията, че е получил призовка от вътрешния министър Бойко Рашков да се яви на разпит в четвъртък.

Според него президентът Румен Радев е създал хаос и е уплашил хората, което е довело до рекордно ниска избирателна активност.

От ГЕРБ поискаха оставката на ЦИК, като по думите им този състав е некомпетентен и безотговорен.

Борисов уточни, че е привикан в Главна дирекция „Национална полиция“ в четвъртък в 10.00 часа, но не успя да обясни пред журналистите за какво точно е тази призовка. Хумористично допусна, че е заради това, че е спечелил лидерската битка в 25-и МИР в София.

„Как да предположа за какво е?! То не пише друго. Само мен не ме бяха викали, цялата партия разкостиха, докато изкупиха циганския вот. Добре, ама сега свършиха изборите, пак ли продължават?! Бойко Рашков няма ли да го викнат, за да го питат за имотите?! Спецов няма ли да го викнат да го питат къде човекът е изчезнал, безследно изчезналият купувач на неговите фирми?!“.

От ГЕРБ определиха изборите в чужбина като хаос и затова призоваха ЦИК да понесе политическата отговорност и да подаде оставка.

Георг Георгиев заяви:

„Ако това не е повод да поискаме оставката, както на тези двама господа, но така и на цялата ЦИК, не знам какво би могло да бъде. Тези хора са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се изключителен хаос на изборите в чужбина“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини