Скандал в секция в изселническия квартал Байрампаша в Истанбул, намеси се полиция

  Скандал избухна снощи в избирателна секция в изселническия квартал Байрампаша в Истанбул. Секционната комисия след приключването на изборния ден затворила вратите на помещението и отказала да допусне като наблюдател на броенето зам.-председателя на изселническата организация „Бултюрк” д-р Недим Биринджи. Възникнало спречкване. Била извикана полиция. Намесил се главният координатор на вота в Р Турция Рафет Улутюрк и броенето започнало нормално.

 За Кърджали бг вести Улутюрк сподели, че през деня в Истанбул е имало само още един инцидент.  Разправия за това къде да се попълват декларациите за гласуване възникнал в секция в изселническия квартал Авджилар. Спорът бил за това дали декларациите да се попълват пред секциите или в тях.

 Рафет Улутюрк сподели , че в Истанбул се наблюдава ниска избирателна активност. Упражнили правото си на глас са около 9000 души.Това е  под очакваното.В Байрампаша средно в секция са гласували около 400 души; в Авджилар около 600 души; в Арнауткьой-320; в Кадънкьой-280 и в Гаази Осман паша около 110 души.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини