Самонадеяна шофьорка предизвика катастрофата,за която Кърджали бг вести писа

Двама са пострадали леко при пътни произшествия на 10 юли и 11 юли в областта. 12-годишен пътник в лек автомобил „Рено“ бил прегледан в Спешното приемно отделение и освободен. 83-годишният водач на колата предприел изпреварване на колона по бул.“Беломорски“ в областния град и се блъснал в Сеат“. Произшествието станало около 15 часа на 10 юли. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Около 21 часа снощи 33-годишна загубила контрол над управлението на „Опел“, колата напуснала платното за движение и се преобърнала в канавка на бул.“България“ в Кърджали. Не е установена употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Шофьор с фалшиво свидетелство за правоуправление е бил установен от полицаи от РУ-Кърджали. Около 17,30 часа вчера на бул.“България“ в областния град бил проверен 41-годишен водач, който представил шофьорска книжка, издадена в Турция. При направена справка станало ясно, че документът е неистински. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за съзнателно използване на неистински официален документ. 

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от служители на РУ-Кърджали. При проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 33-годишен, станало ясно, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП поради неизпълнено задължение от собственик да го пререгистрира в двумесечен срок от придобиването.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на наркотици. Около 17,30 часа вчера на бул.“Беломорски“ бил проверен „Мерцедес“, управляван от 27-годишен. Тестът за наркотици на водача отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Същия ден около 5 часа в Джебел бил проверен 38-годишен, който се придвижвал в града с „Фолксваген“. При тестване за алкохол дрегерът отчел 1,55 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ, задържан е и е образувано бързо производство. 1,18 промила отчел тестът на 54-годишен водач на „Фолксваген“, който бил проверен в Момчилград. По случая е започната проверка.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини