Всички секции в областта са отворени тази сутрин и работят без проблеми

Към 7,55 часа всички изборни помещения в 9-ти Кърджалийски многомандаден избирателен район са отворени и работят.

Изборният ден на територията на областта е открит.

„Имаме неявили се членове на секционни комисии, но това ще се уточни в последствие, когато вече ще започне назначаването на липсващите председатели на 5-6 секции. За сега няма аварирали машини. Към този момент изборната обстановка е нормална в цялата област. До момента е постъпила една жалба от Коалиция ГЕРБ-СДС, че кмет на населено място в Кирковско е стоял в избирателната секция. РИК ще се произнесе по жабата, защото той няма право да присъства в изборното помещение“, каза на първия си брифинг през изборния ден председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Величка Георгиева.

В Кърджали имащите право на глас са 258 000. Те са с около 5000 по-малко от изборите на 4 април. 545 са секциите.

23 партии и коалиции се борят за място в 46-ото Народно събрание. За първи път в новата ни история в секции с над 300 избиратели се гласува само с машини.  В страната тези секции са 9401. В около 2800 секции ще се гласува с бюлетини. В чужбина се разкриват рекорден брой секции– 784 в 68 държави. В 273 секции ще има вот с машина, а в 509 ще се гласува с бюлетина.

Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа тази вечер или докато пред секциите има чакащи избиратели, но не по-късно от 21.00 часа.

Валери Недялков

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини