Четири бързи производства срещу пияни водачи, заловени в областта

Четири бързи производства са били образувани в полицейските управления в Кърджали и Крумовград за управление на автомобили след употреба на алкохол. 2,45 промила отчел дрегерът при тестване на 39-годишен водач на „БМВ“ в село Лещарка около 9,30 часа вчера. 2,31 промила е резултат от пробата на 43-годишен в Кърджали на 26 юни около 13 часа. Същия ден малко преди 3 часа в Крумовград бил спрян лек автомобил “Фолксваген“, управляван от 32-годишен. Пробата за алкохол отчела 1,83 промила. При проверка на 40-годишен водач на „Фолксваген“ в Кърджали на 25 юни около 23,50 часа дрегерът показал 1,54 промила. Четиримата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Издадени са талони за медицински изследвания и са били взети кръвни проби за анализ.

 250 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция за контрол на скоростните режими, установяване на неправоспособни водачи, употреба на алкохол и  наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения на ЗДвП са 180, съставени са 26 акта и 154 фиша. 127 водачи са били засечени да управляват с превишена скорост и ще им бъдат съставени електронни фишове.

 Три са пътните произшествия на 26 и 27 юни в областта, при които няма пострадали. След отнето предимство в района на село Брегово 72-годишен с „Опел“ бил ударен от „Фолксваген“.  При движение на заден ход в областния град 28-годишен водач на „Ивеко“ се ударил в метална ограда. В Кърджали 43-годишен с „“Пежо“ ударил паркиран „Фолксваген“. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

 17 пожарникари  от службите в Кърджали, Крумовград и Ардино са реагирали на сигнали за пожари и аварийни ситуации през последните три дни в областта. Два екипа от областния град загасили запалена съдомиялна машина в жилище и отпадъци в контейнер. В гараж на жилищен блок екип от същата служба уловил змия след подаден сигнал от граждани. От пътните платна в районите на селата Бял извор и Даскалово и Висока поляна били отстранени паднали дървета.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини