БСП настоя да се спрат предизборните спекулации с апели за одържавяване на паркинга до „Капитан Андреево”

  ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

  Новоизграденият частен паркинг за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” отговаря на всички изисквания, едно от най-добрите съоръжения в Европа е и не бива политически и предизборно да се спекулира с този въпрос, тъй като най-сетне бе решен проблемът на превозвачите на терен. Така Георги Петърнейчев, председател на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), коментира апелите на политически лидер паркингът за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” да бъде одържавен. Той обясни, че шофьорите се налага да останат на границата понякога десетки часове и въпросното съоръжение най-сетне им осигурява необходимото в чисто битов план – въпрос, който доскоро е бил много проблемен. От страна на превозвачите бяха заявени намерения за серия от протести, ако политическите апели стигнат до реализация. 

  Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи натискът за одържавяване на съоръжението като „грозен рекет”. Петков настоя държавата да покаже, че е налице проблем и да отстрани от поста областния управител на Хасково. 

  „Ако подобен подход на мачкане на бизнеса бъде подминат, обезсмисляме смисъла на гражданското общество и общественото недоволство, което настоя за промяна в начина на управление”, добави той. 

  Водачът на листата на „БСП за България“ в Хасково Владимир Маринов коментира, че е много грозно, когато една частна инициатива е печеливша, да се тръгва с идеята тя да бъде одържавена. Това означава, че всеки един бизнес, който се развива добре, е застрашен от това държавата да протегне ръка към него. Подходът на предишното управление не бива да се повтаря отново, подчерта той и добави, че работата на държавата е да създаде условия бизнесът да се развива, тъй като частните предприемачи пълнят хазната. 

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Видеа по темата

  Още новини

  Последни новини