Вилдан Байрямова:Живеем в контролирана от Дълбоката държава страна!


Ако още не сте разбрали, мили хора, ние живеем в Дълбоката държава. Един кръг на върха ни лъже, че мисли за нас, дори и за мен, за всички в Кърджалийско.
Някакви си почти 160 хиляди души, населяващи някакви си почти 3300 кв.км. Това сме ние за тях. Те мислят, бистрят, умуват по софри, трапези и банкети. Дискутират, спорят и смятат по 5-звездни хотели, яхти и сараи.
[Да, те много ни мислят, въобще голямо мислене пада. Но за тях ние сме балами, балъци и будали. За тях сме слуги, роби и рая. Нищо не заслужаващи наивни нещастници. Мислят ни за мизерници, които ще им целуват ръка и за дребни стотинки ще им играят по свирката, ще им козируват.
И така цял живот, сякаш ние сме друга България, не тяхната.
 Така те мислят за нас, мили хора от Кърджалийска област. А ние сме улцина, уплашени, зависими, примирени. Някакви си почти 160 хиляди души, без да броим прокудените. Онези, оставените без избор, освен да заминат. Онези в Бурса и онези във Ванкувър, онези в Амстердам, Лондон и Хамбург. Онези, които работят най-черната работа на света – гурбетчии, емигранти, хъшове, нашите деца, нашите братя и сестри, нашите майки и бащи. Летовниците, които си идват за малко, но копнеят да се приберат веднъж завинаги. Онези, които тъгуват и плачат. Скитниците, които всеки ден се питат „Кога най-сетне ще се върнем у дома?“.
 Защото, мили хора от Кърджали и региона, на онези от Дълбоката държава изобщо не им пука за нас. Те нямат време за нас от схеми и врътки. Те мислят в милиони, в милиарди, източвани от бюджета и еврофондовете.
 Техните ценности са в рушвета и рекета, в заграбването на бизнеси и в личното обогатяване. И всичко е в едри банкноти, каквито ние с вас не виждаме.
 И се сещат за единственото ни право, а то е едничко, защото другите са ни отнети, да им гласуваме. Тогава тръгват да ни купуват и търгуват с напомпани послания и кухи обещания, за да продължат да ни подчиняват. За да им потвърдим собствената си зависимост от тях, а те да тънат в корупция и ние да сме тихата публика на това.
 Още ли се подчинявате на схемите на братовчедите, на мутрите и на милиционерите?
 Дълбоката държава не иска ред в хаоса. Тя го причинява и ни въвлича в него. Дълбоката държава не иска рестарт на държавността. Тя е спряла в себе си, в модела на дивия феодализъм и ние с вас сме натикани в него. Дълбоката държава е дрогирана от собствената си недосегаемост и ни мисли за слепи и глухи, за всички грабежи, изнудвания, лъжи, измами и демагогия. Тези хора не знаят кога да спрат, затова те просто трябва да си отидат завинаги от властта. Защото те мислят в сараи и чекмеджета, и в мостове, които не водят за никъде.
 Ако още не сте осъзнали къде сме ние и къде е Европа, продължавайте подчинението си.
Но вече се съмва, слънцето изгрява и ще се става. Дълбоката държава не е нашата държава. Нашата държава е Демократична България. Да я направим заедно - с онова квадратче номер 23 на машинката за гласуването. Лесно е!
Вилдан Байрямова,водач на листата на коалиция "Демократична България" в 9 МИР.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини