5-годишни демонстрираха управление на робот в детска градина „Зорница“

    Хасково бе домакин на XXI Национален педагогически форум с международно участие „Образование, ценности, благополучие“. Той се организира от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите /ДИПКУ/, Тракийски университет – Стара Загора и КАЙТ – София, в партньорство с детска градина №3 „Зорница“ - Хасково.

    В програмата беше включена демонстрация - игра на децата с робота Робик в детска градина „Зорница“. В учебното заведение такива занимания се провеждат от няколко месеца.

    Днес 5-годишни деца от подготвителна група демонстрираха управление на робота, който изпълни зададените му команди. Указания на децата даваха старши учителите Силвия Генова и Цветанка Петрова.

    Заниманието с робота е част от програмата по програмиране за училищата, но тя вече е внедрена при обучението на по-малките. „Работейки с интерактивни играчки на децата им се показва начинът на общуване без насилие“, заявиха от детската градина.

    По-късно беше организирана кръгла маса в конферентната зала на СУ „Васил Левски“ в Хасково. Беше организирана дискусия по ранно детско развитие, дигиталното образование на децата и работа в подкрепа на родителите в новите условия. Беше обсъдено предизвикателството да преподаваш алгоритмично мислене и наука на децата от предучилищна и начална училищна възраст. Планирано беше представяне на дейностите и споделяне на опит за прилагането им с екипите, работещи по направление „Роботика и науки“ от партньорите по проекта „Роботика против насилието“.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ко
      Комбина
      2 -2
      22:41, 24 юни 2021
      Абсолютна комбинация на ДГ 3 и СУ "В. Левски"! Страшно ви отива! Бравос!
    • 2
      Кр
      Красиви дечица!
      3 0
      23:33, 24 юни 2021
      От нашата ДГ също са такива! Сладури!
    Последни новини