30 дами съдят Pornhub, че ги направил известни без тяхно съгласие

Повече от 30 жени съдят компанията собственик на стрийминг сайта със съдържание за възрастни Pornhub, твърдейки, че експлоатира използването на видеоклипове с тях.

Жените казват, че видеоклиповете са качени в Pornhub без тяхното съгласие и са подали граждански иск в Калифорния. Делото обвинява компанията Mindgeek в ръководене на „престъпно предприятие“.

В изявление Pornhub нарече твърденията „напълно абсурдни, напълно безразсъдни и категорично неверни“. Уебсайтът е безплатен за ползване, но потребителите могат да заплащат месечна такса за по-висококачествен стрийм и допълнително съдържание.

Съдържанието му се качва предимно от собствената му общност и се вижда публично. Компанията обаче заяви, че всяко качено видео се преглежда от човешки модератори.

От сайта заявиха пред BBC: "Pornhub има нулева толерантност към незаконно съдържание и разследва всякакви оплаквания или твърдения относно съдържание в нашите платформи."

Те допълниха, че имат "най-изчерпателните предпазни мерки в генерираната от потребителите история на платформата, които включват забрана за качване от непроверени потребители".

Американският партньор на BBC CBS обаче казва, че Pornhub не изисква от своите потребители да удостоверят самоличността или възрастта на тези, включени във видеоклиповете, нито да се потвърди съгласието на хората, които се появяват във видеоклиповете.

Една от жените разказва пред CBS, че е била само на 17, когато приятелят й я е принудил да заснеме гол видеоклип. Жената, която използва псевдонима Изабела, казва, че видеото по-късно е публикувано в Pornhub без нейното съгласие и тя е разбрала за това от свой приятел.

Pornhub заяви, че "приема сериозно всяко оплакване относно злоупотребата с неговата платформа, включително тези на ищците в този случай".

От сайта добавиха, че не възнамеряват да позволят на "хиперболичния език в делото да отвлича вниманието от факта, че Pornhub има политика за безопасност и сигурност, която надхвърля тази на която и да е друга голяма платформа в интернет".

Миналият декември разследване на "Ню Йорк Таймс" обвини Pornhub, че е "залят" от видеоклипове, свързани със злоупотреба с деца и изнасилвания, твърдения, които сайтът отрече.

Pornhub обясняват, че са имали 42 милиарда посещения на сайта през 2019 г., с качени 6,83 милиона видеоклипа, за общо време на гледане от 169 години. Не се казва колко модератори са наети в компанията.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини