Втори случай на контрабанда на злато през границата с Турция за седмица

Втори случай за опит за контрабанда на златни накити през границата ни с Турция на Контролния пункт „Капитан Андреево“ е засечен за седмица.

На трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ вчера е пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Великобритания.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При обиска на леглото в шофьорската кабина митническите служители са открили 5 картонени кутии, в които били укрити общо 204 пръстена, гривни, колиета, синджири, медальони и обици, всички от жълт метал.

Според експертизата на вещото лице, откритите изделия с общо тегло 1604 грама, са от 14 и 22 каратово злато. Стойността им е близо 130 000 лева.

Контрабандните златни накити и товарния автомобил са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на камиона- на 37 години е бил привлечен към наказателна отговорност

Спрямо е взета мярка за неотклонение-парична гаранция в размер на 5000 лева. Наложена му е забрана за напускане пределите на България, освен с разрешение на Окръжната прокуратура в Хасково.

Разследването по случая продължава.

На 15-ти юли недекларирани бижута от 14-каратово злато на стойност 457 222 лева, бяха открити при митническа проверка на ГКПп“Капитан Андреево“ в автобус за Румъния.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини