30 плакети и много емоции на дипломирането на випуск 2021 в "Славейков"


Зрелостниците от най-успешния випуск на СУ "Петко Рачов Славейков" получиха вчера дипломите си на тържествена церемония в двора на училището. Пространството пред сцената отново бе превърнато в гостоприемно място за абитуриентите, които за последен път бяха в ролята на ученици. 
Преслава Митева от 12в клас /бивш председател на Ученическия парламент/ влезе в ролята на водеща и приветства присъстващите като поговори за началото и края, които бележат този ден - край на безгрижието и начало на нови пътища, на самостоятелни избори, на трудни победи. Сподели с признателност, че всичко дължат на родителите и учителите си. 
Директорът Милко Багдасаров с голямо вълнение пожела на порасналите деца не само да вървят по пътя, но и да създават нови пътища. Защото знаят, могат и винаги помнят откъде са тръгнали и накъде отиват.  
Класните ръководители на трите паралелки Галина Стефанова, Васил Визев и Венелин Башев сами обявяваха имената, а директорът връчваше дипломите. 
С 30 плакети за отличен успех и особени заслуги награди Багдасаров най-добрите от випуска. Започна с Ивелина Филипова, която е с пълен отличен успех в дипломата след две пълни шестици на държавните зрелостни изпити - по български и английски език. Още две са пълните шестици на матурата по български - на Гергана Ангелова и Атанас Ников. По английски пък пълен отличен получиха още Теодора Байрактарова и Александра Гарипова. Голяма гордост е и пълната шестица на матурата по физика на Серкан Шефкет.
Теодора Байрактарова обяви подаръка от випуска, който вече е вграден в сградата, която ще помни стъпките им - прекрасна дърворезба със символа бухалче и послание с благодарност.
Церемонията продължи с клетвата, която по традиция възпитаниците на "Славейков" дават на дипломирането си. Тази година я прочете Стилян Моллов - знаменосец на училището. Веднага след "Кълна се!" вече официално завършилите млади хора пуснаха символично по един балон в небето. Зазвуча песента "Клетва" и целият випуск се качи на сцената, за да я изпее.
Облечените в тоги славейковци си обещаха винаги да останат свързани с училището си и хвърлиха шапките.
Торта със снимка на всички абитуриенти от бала и коктейл, подготвен от екип на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", помогнаха на всички по-лесно да преглътнат сълзите на тъга, радост и очакване едновременно.   
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини