Иновативни, талантливи и креативни

Ученици от две иновативни и едно неиновативно училища на обмен за добри практикив град Правец

От 9-ти до 12-ти юни група от ученици и учители от училища ЕГ“Христо Ботев“ гр. Кърджали и СУ “Максим Горки“ гр. Стара Загора гостуваха в училище ПГПЧЕ“Алеко Константинов“ гр. Правец по Национална програма „Иновации в действие“. По стара българска традиция с пита и мед,  домакините заедно с директора на училището в Правец  г-жа Цветанка Щерионова посрещнаха партньорите по Програмата. Още от входа на правешката езикова гимназия участниците влязоха в съдебна зала, за да гледат наказателно дело срещу един от най-противоречивите политици в историята на Третата българска държава Стефан Стамболов.

Главен заподозрян за сценария по процеса се оказа младият учител по история и цивилизация г-н Цанко Цолов, който заедно с учениците от 10-ти клас подбра интересни факти на съвременници от живота и политическата кариера на  Стефан Стамболов.

Г-жа Стефка Атанасова, учител по английски език, заедно с ученици от  клуба на англоговорящите, преведоха съвсем професионално пледоариите на обвинението и защитата на английски език, а талантливите ученици от иновативните паралелки заеха позиция в съдебната зала като съдии, прокурор, съдебни заседатели, пристав, съдебен секретар и  адвокат.Гости и публика се изправиха на крака и станаха свидетели на изключително драматичен съдебен процес.

След обедната почивка учители и ученици от трите гимназии се запътиха към къщатамузей на Тодор Живков. В голямата експозиционна сграда те разгледаха чат от колекцията лични подаръци на бившия държавен глава, които в действителност носят духа на държавата, от която идват.  Посетителите бяха впечатлени от родната къща на видния български политик. След обстойната обиколка на обекта, всички заедно се запътиха към училище, където да се приготвят за интервюта, в които да демонстрират своите уметия по предприемачество.

Всички ученици от Стара Загора, Кърджали и Правец, бяха разделени на групи по пет човека в две отделни стаи. Обучителите споделиха своите впечатления от уменията на младежите и проведоха интересна дискусия, в която интервюираните получиха информация за резултатите отсъбеседването.След това гости и домакини се отправиха към Правешкия манастир „Св.Теодор Тирон“.

Последният ден от обмяната на опит по програма „Иновации в действие“ в Правец беше посветен на работа в групи и изготвяне на презентация от гостуването в град Правец.

За поред път се доказва,че подобни посещения се превръщат в  своеобразни работилници за обмен на идеи и добри практики, в които младите хорасе проявяват като иновативни, талантливи и креативни.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини