Какво да очакваме от новата серия Honor 50

Изображение 1 от 4

    Втората серия смартфони Honor след раздялата с Huawei са тук и предлагат балансиран избор за нов телефон, който комбинира важните екстри и приятната цена. 

    Honor 50, Honor 50 Pro и Honor 50 SE бяха представени тази седмица в Китай, но добрата новина е, че ще ги видим и у нас, но малко по-късно. 

    Honor 50 и Honor 50 Pro

    Honor 50 и Honor 50 Pro споделят голяма част от характеристиките си, като най-забележимата разлика е в екраните. 

    Този на Honor 50 е с диагонал от 6.57 инча, докато екранът на Pro модела е с размер от 6.72 инча. 

    И двата панела са базирани на AMOLED технология, предлагат FHD+ резолюция, 120Hz честота на опресняване и 10-битова дълбочина на цветовете. 

    По-големият телефон разполага с две селфи камери с по 32 и 12 мегапиксела. При Honor 50 12-мегапикселовата камера отсъства и има само един сензор, поместен в кръгъл прорез в горната централна част на екрана. 

    Дизайнът на задните камери откровено напомня този на Huawei P50, който видяхме в официалното видео на предстоящия флагман, като и при Honor 50, и при Honor 50 Pro имаме една и съща конфигурация. 

    Тя се състои от 108-мегапикселов главен сензор с размер 1/1.52”, който разполага с технология за обединяване на девет пиксела в един. 

    Под него са разположени още три сензора - широкоъгълен сензор с осем мегапиксела, дълбочинен сензор с два мегапиксела и сензор за макро снимки с два мегапиксела. 

    И двата модела разчитат на Snapdragon 778G, който е по-слаб от флагманския модел на Qualcomm, но би трябвало да е напълно достатъчен за гладката работа на телефона дори при по-тежки приложения и игри. 

    Към него има опции за осем или 12GB RAM.

    Ситуацията с батериите е леко озадачаваща, тъй като от Honor са решили да сложат в по-малкия модел по-мощна батерия. 

    Батерията на Honor 50 е с капацитет от 4300mAh, а тази на Honor 50 Pro - с 4000mAh. 

    Утехата е, че Pro моделът може да се зарежда с бързо зарядно до 100W, а по-малкият телефон е ограничен до 66W. 

    Honor 50 Pro ще е наличен само в черен цвят, докато Honor 50 ще се предлага в зелен, червен и кристален цвят. 

    Honor 50 SE

    Honor 50 SE е в по-ниския ценови клас, но предлага някои наистина атрактивни екстри за този сегмент. 

    Една от тях е екранът, представлява доста голям 6.78-инчов LCD панел със 120Hz, а в горната му част е вмъкната 16-мегапикселова селфи камера. 

    Главната камера отново разчита на 108-мегапикселов сензор, към който има осем-мегапикселова камера с широк ъгъл и два-мегапикселова макро камера. 

    Процесорът е MediaTek Dimensity 9000, което е стъпка надолу спрямо другите Honor 50 модели, докато оперативната памет е фиксирана на 8GB, а мястото за данни - на 128GB.

    Батерията е с капацитет от 4000mAh и поддържа зареждане с до 66W. 

    Един от най-важните елементи при новите модели е операционната система, която е Android и осигурява пълен достъп до Google Play и всички приложения на Google. 

    Продажбите на Honor 50 започват на втори юли в Китай и предстои компанията да разкрие кога точно можем да ги очакваме и на нашите ширини. 

    Обявените цени в Китай са около 575 долара за Honor 50 Pro, 420 долара за Honor 50 и 375 долара за Honor 50 SE.  

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини