Отлично представяне на първомайски ученици в състезанието "IT Знайко"

    И тази година първомайски ученици се представиха отлично на националното състезание по информационни технологии и информатика „IT Знайко“.

    От тях 8 завоюваха призови места, а други 7 са отличени за оригинални идеи, дизайн и композиция с грамоти.

    Възпитаниците на СУ „проф.д-р Асен Златаов“ и Телериг академията с ръководител Татяна Попова се пребориха за първите места в няколко направления. Сред тях са четвъртокласника Ивайло Динков, класиран на първо място в категорията WEB,  Габриела Георгиева, заела второто място в същата категория при шестокласниците. На второ място при програмистите са  седмокласниците  Милена Георгиева, Атанас Топузов и Александър Глушков. Други трима седмокласници са на трето място - Ангел Колев, Иван Попов и Димитър Николов.

    С грамоти за оригинални идеи са отличени Александър Чобанов, Ангел Милев, Евгени Трендафилов и Иван Бадалов. Грамота за композиция получава второкласничката Изабела Иванова и ученичките  от НУ „Христо Ботев“  Петя Манолова и Аделина Милчева. Отличена за дизайн и композиция е и четвъртокласничката Златка Тенева.

    Тази година националният кръг на състезанието се проведе електронно. Състезателната задача имаше за цел да се проверят уменията на учениците за работа с определени програми, като се спазва един и същ диапазон от време за участниците.  Темата тази година беше (ако съм разбрала правилно) „Компютърни игри“.

    Може да разгледате работата на Ивайло Динков, Милена Георгиева, Атанас Топузов и Александър Глушков и сайта на Габриела Георгиева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Още новини

    Последни новини