НСОРБ подписа споразумение за сътрудничество с Университета за архитектура,строителство и геодезия


Щастлив и горд съм, че днес НСОРБ подписа споразумение за сътрудничество с Университета за архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/.
Това е първият университет, в който завърших първото си висше образование, и ми е особено сантиментална днешната среща с ръководството на учебното заведение.
Подписаното днес Споразумение дава възможност на студенти от различни специалности на университета да усвоят практически умения и опитности в реалната среда на общинската администрация, като НСОРБ се ангажира да осигурява студентски програми за стажове в различни български общини.
Община Кърджали вече има отлично сътрудничество с Хидротехническия факултет на УАСГ, но с днешното споразумение се отварят много нови възможности за възпитаниците на останалите факултети.
Общинската администрация започна огромен проект, озаглавен „Подобряване на жизнената среда в Кърджали“.
В него сме разделили град Кърджали на 40 района, плюс десет опорни села от общината, като задачата на проекта е да се направи замерване на състоянието на сега съществуващата надземна инфраструктура – пътища, тротоари, зелени площи, осветление, детски съоражения, и на базата на резултатите да се направят работни проекти за възстановяване или подобряване на средата, в която живеят хората.
Затова предложих на ръководството на УАСГ идейните проекти за част от тези селектирани райони да бъдат възложени на студенти, които да дойдат в Кърджали и на практика, и на стажове. Най-добрите проекти, които представят на ръководството на Община Кърджали, ще бъдат мотивирани с награди.
Общините в България, без значение къде се намират, изпитват остър недостиг от кадри за местното самоуправление. Масово липсват инженерно-технически специалисти, затова предложихме УАСГ и НСОРБ да имат възможност да привличат специалисти за обучение, а впоследствие и за работа в общините.
На срещата между НСОРБ и УАСГ присъстваха и председателят на Сдружението Даниел Панов, изпълнителният директор Силвия Георгиева, кметът на Сърница Неби Бозов, както и ректора на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков, и четиримата зам.-ректори - проф. д-р инж. Славейко Господинов, доц. д-р арх. Гичка Кутова - Каменова, проф. д-р инж. Стойо Тодоров и доц. д-р инж. Борис Цанков.
Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Община Кърджали и зам-председател на НСОРБ инж.д-р Хасан Азис.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини