Дама в зряла възраст шофира без книжка в Кърджали, хващат я повторно

Неправоспособен водач бил засечен в Кърджали. При проверка на лек автомобил „Опел“ в областния град пътни полицаи установили, че 41-годишната жена, управлявала колата, не притежава шофьорска книжка. При направена справка станало ясно, че тя вече е била наказвана по административен ред за това нарушение и в едногодишен срок го извършва повторно.  Проверката по случая е по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали

12-годишен пострадал при инцидент с верижна машина в селскостопански двор в село Балабаново. По време на работа на техниката около 20,30 часа снощи били наранени пръстите на ръката на момчето, което било настанено в болницата в областния град. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

Бързо производство е образувано в РУ-Джебел за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Около 21 часа снощи за проверка в града полицейски служители спрели „Фолксваген“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,55 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

89 моторни превозни средства и 129 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Джебел вчера цел превенция на нарушения от страна на водачи и пешеходци и подобряване на обстановката по безопасността на движение. 46 са констатираните нарушения, съставени са 4 акта и 15 фиша по ЗДвП, заснети са били 27 клипа за превишена скорост.

 Лек автомобил „Ауди“, паркиран в Кърджали, се запалил снощи около 19 часа. Колата изгоряла. Огънят бил потушен екип на пожарната служба в града. Трима огнеборци от същата служба загасили запалени отпадъци в контейнер в областния град след подаден сигнал снощи в 20,30 часа. Небрежна работа с огън причинила произшествието, при което няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини