Взривове и пожар във фабриката за боеприпаси в Чачак

Щетите от взривовете и пожара във фабриката за боеприпаси "Слобода" в сръбския град Чачак възлизат на 1,5-2 милиона евро. Това съобщи днес пред журналисти сръбският президент Александър Вучич, предаде ТАСС.

Той посочи, че хеликоптери за гасене на пожари също ще участват в потушаването на пламъците.
Серия силни експлозии разтърсиха тази нощ фабриката "Слобода", първият взрив беше около 1.30 часа. Експлозиите продължиха до ранно сутринта.

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин съобщи, че при взрива няма жертви и пострадали, както и че всички работници са били евакуирани от предприятието.

Вулин посочи, че се е обсъждал вариантът за евакуация на значителна част от град Чачак, но впоследствие станало ясно, че това не е необходимо.

В изявление на компанията "Слобода" се казва, че пожарът е станал в част на фабриката, в която складирани елементи и готови боеприпаси. В други части на предприятието е имало към 60 работници. Те са били евакуирани, когато е имало подходящи условия за това, се казва в изявление на компанията.

В района на завода в момента се намират следствените органи, от компанията "Свобода" са формирали следствена комисия, която ще изяснява причините за инцидента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини