Слави Трифонов: Не санкциите на САЩ ще променят страната ни

Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Това написа в социалната мрежа Фейсбук шоуменът и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод санкциите, наложени от САЩ на шестима български граждани и 64 организации.

Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците.

Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни, каза Трифонов, припомняйки многохилядните протести, предизвикани от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а след неговата оставка - и срещу кабинета "Орешарски". 

Пак преди американския доклад - през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление.

Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество. Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер, пише Трифонов.

За него американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор, пише Трифонов. Той е уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще.

Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество, категоричен е Слави Трифонов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    007
    7 -2
    20:55, 3 юни 2021
    О , този се обади . Аз пък си мислех, че Борисов го е изял , та не се ни вижда , ни чува.

Още новини

Последни новини