ДГ „Брезичка” в Ардино изпрати тържествено своите бъдещи първокласници

С вълнуващо тържество под надслов „На добър път!“ детска градина „Брезичка“ в Ардино изпрати бъдещите си първокласници. Пред своите родители и гости малчуганите изнесоха богата поздравителна програма с песни, танци и стихове.

На празничното тържество присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов. Тук бяха още началните учители от СУ „Васил Левски“ Бюлбюл Юмер и Бирсен Мустафова и родители.

В празничното си слово, директорът на детското заведение Къймет Мюмюн изказа своето огромно вълнение от раздялата с децата, пожела им късмет. „Мили деца, днес се сбогувате с любимата си детска градина. Сигурна съм, че всички Вие сте подготвени добре за училище. Ние вашите първи учители винаги ще се гордеем с Вас“, заяви Къймет Мюмюн. Тя благодари на ръководството на Община Ардино за оказаното съдействие през годините. Връчи на бъдещите първокласници, които блестяха като истински абитуриенти в своите тоги и шапки – с академичен вид, удостоверения за завършена подготвителна група. Зарадва ги и с подаръци, осигурени от общината.

„Обичайте и уважавайте родителите си и вашите учители, те никога няма да ви предадат, каквото и да сте направили“ пожелаха на бъдещите първокласници техните учители Айсел Емурла и Юзлем Сюлейман.

Кметът на общината инж. Изет Шабан поздрави децата за прекрасната програма, която са подготвили. Той им пожела „На добър час!“ и успехи в училище.

Бе поднесен и специален поздрав от името на всички родители за бъдещите първокласници. Те благодариха на учителите Айсел Емурла и Юзлем Сюлейман за усилията, грижите и обучението на децата им.

В края на празничното тържество, директорът на детската градина Къймет Мюмюн плисна вода от украсено със здравец менче с пожелание за здраве и късмет. Всяко детенце символично пусна в небето балон с желание за своята бъдеща професия.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини