Солени глоби разчистиха подстъпите към СУ”Отец Паисий”, санкционират и преподаватели за неправилно паркиране

Изображение 1 от 5

    Солени глоби в последно време,налагани от Пътна полиция, разчистиха подстъпите към СУ”Отец Паисий” в Кърджали. Сред санкционираните са и преподаватели от школото, някои от които по два пъти. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на училището Златко Атанасов.

     До скоро подстъпите към „Паисий” бяха една от невралгичните точки в града. Родители паркираха автомобилите си на двете улици „Сан Стефано” и „Отец Паисий”. Сред паркираните коли бяха и тези на живущи в съседните сгради. Леките катастрофи бяха ежедневие. Съществуваше реална опасност за децата,които пресичаха улиците.

     Вече има порядък. Моите колеги, също спазват правилата, подчерта Златко Атанасов.Той обаче смята,че трайно решение ще има с въвеждането на синя зона,когато паркирането ще бъде разрешено в извънучебно време.

     При ремонта на тротоарите бе направена отбивка на ул.”Отец Паисий” за спиращи автомобили. Родителите могат спокойно да оставят децата си. Жители от квартала обаче сигнализират, че се налага децата да пресичат улицата , за да стигнат училището, което е потенциална заплаха.  От ръководството на „Паисий” пък поставят въпроса за спирка за училищни автобуси. Стои открит и въпросът  за нерегламентирането паркиране в двора на Бизнесинкубатора, където се учат деца от първи и втори клас.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини