Изложба за Антарктида бе открита в НЧ „Обединение 1913”

Изображение 1 от 2

    Вчера от 16.00 часа във фоайето на  НЧ ”Обединение 1913” бе открита изложба с фотоси на Антарктида, която ще е постоянна.

    НЧ “Обединение 1913” Кърджали е партньор по проект за изработка на документален филм „Антарктида – ледена магия” с трима млади творци по програма „Творчески инициативи” на Национален фонд „Култура”. Създаден е документален филм за преживяванията на участник в 22-рата българска експедиция до Антарктида – председателят на НЧ „Обединение 1913” Кърджали Стоян Анадолиев. Използваните кадри са предоставени от неговия личен архив. Консултант на филма е професор Христо Пимпирев – създател и ръководител на Българския антарктически институт. Част от снимките са подредени в изложба.

    Леденият континент привлича с уникалната си красота, но в България се знае малко за богатствата на тази вечно замръзнала земя и за работата на българските антарктици. Идеята е да бъдат показани техните значителните научни постижения и особеното уважение, с което се ползва България в тази част на света.

    Това съобщиха от ръководството на читалището.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини