БСП избра ново Изпълнително бюро

Националният съвет на БСП избра ново Изпълнително бюро по предложение на лидера на партията Корнелия Нинова със 152 гласа "за" и 2 "въздържали се", съобщават от пресцентъра на партията.

От Бюрото се освобождават водачите на листи за предстоящите избори. Целта е да се ангажират повече хора от партията, едни - със законодателна работа, други - с партийна.

Новите членове на ИБ на БСП се предлагат на регионален принцип, така че да покрият шестте района за планиране в страната.

Запазват се досегашните заместник-председатели и секретари на БСП. Националният съвет избра нов трети секретар - Стефан Бурджев.

Новите членове са: Генади Събков - кмет на Мездра от 2015 до 2019 г. и общински съветник в Мездра; Станислав Стоенчев - председател на ОбС на БСП-Сопот от 2016 г. до момента и общински съветник в Сопот; Емил Хумчев - председател на Общинския съвет на БСП-Златоград и общински съветник в Златоград; Александър Горчев - бивш кмет на община Велики Преслав, председател на Общинския съвет на БСП в града; и дългогодишните народни представители Таско Ерменков, Георги Гьоков и проф. д-р Георги Йорданов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    бат Танас лошия пророк
    1 0
    18:45, 25 май 2021
    Дългата ръка на Москва им реди листите!! С тази листа ще имат още по-лоши резултати от последните избори!!
    • Та
      така се осраха
      0 0
      19:30, 26 май 2021
      че се наложи да слагат жена за лидер, тази партия е свършена. Да не се изживяват като сила. След ДПС ще са на тези избори
Последни новини