БСП размести листите за изборите

Националният съвет на БСП се събра на Пленум, за да обсъжда размествания в листите за изборите на 11 юли, както и да обсъжда избирането на ново Изпълнително бюро. На влизане в централата на партията на "Позитано" 20 - членове коментираха промените и решенията, но лаконично.

Ще има известни промени в листите, наложени от резултатите от първите избори и от сключените споразумения с новата коалиция. Това обяви Асен Гагаузов. Екипът се запазва, уточнени са местата за коалиционните партньори, местата трябва да бъдат спазени, които са обещани, уточни той. Гагаузов обясни, че от тях някои са на избираеми места, други - на границата. По думите му "коалицията е добър ход, но още по-добър ход щяло да е, ако Татяна Дончева се е била вразумила".

Филип Попов също каза, че промени в листите ще има, в различните области на страната, в тях има различни проблеми. Няма необходимост от сериозно пренареждане, смята той, но не уточни ще се сменят ли водачи. Направен е анализ на подредбата от предните избори. Попов потвърди и, че е имало гласове на неодобрение на лидери, които не са дори представители на областите и отново обясни, че проблемите на областите са различни и ще се гледат местата на партньорите и гражданските квоти.

Няма да има драматични промени, но ще има такива, добави и Румен Гечев. Те трябва да са за по-добро и да се търсят конфигурации. Промяна в името на коалицията за регистрацията на ЦИК няма да има, може да има споразумение за съвместно участие на изборите, категоричен е той.

Бившият премиер Виденов участва в друга група - няма нищо странно, това е демокрация, смята Румен Гечев, който е и бивш министър в кабинета Жан Виденов.

Весела Лечева очаква ръководството на Пленума днес да се съобрази със структурите и с тези, които искат да поправят резултата на партията на изминалите избори. "Беше отчетено като грешка, че не е чуто мнението на онези хора, които дълго време са работили, а не са спечелили изборите. Компромис не трябва да има", категорична е тя, "защото ще е трудно да се покажат високи резултати". БСП трябва да тръгне с най-доброто, което има и с целия си потенциал. Ролята на водача е да постигне високите цели, смята Лечева. Тя обясни, че има подкрепата на 2/3 от областното ръководство и това означава лично за нея по-висок резултат, с който се надява ръководството да се съобрази.

Трябва да покажем на обществото, че БСП си е извадила поуки, най-вече в кадрово отношение, в отношението си не само един към друг, но и към обществото, сега е въпросът да го покажем чрез кадровото обезпечаване - това заяви и Калоян Паргов. Той очаква да има размествания, защото "когато си загубил първия мач с 4 на 0 - трябва да се промени системата от 4:4:2 на 4:5:1 или 5:3:2:1 и сменяш част от играчите, които не са се представили добре, да се подготвят за реванша и да го вземеш."

Паргов отказа да дава прогноза кои играчи трябва да се променят, но, по думите му - видимо от резултатите БСП не стои добре, изключвайки Ямбол с Кристиан Вигенин. На въпрос дали той ще участва в листите, Паргов отговори, че има прекалено много ангажименти като лидер на БСП-София и общински съветник, но ако ръководството прецени, че може да се издърпа някой от листата, ще го направи. За себе си не се притеснявам, категоричен е обаче Паргов.

Костадин Паскалев е в листите, но заяви, че дори да бъде избран, няма да влезе в парламента и да стане народен представител. Той препоръчва реденето да става "по пътя" - старите лица депутати, новите - съветници, кметове, после депутати.

По-късно от БСП изпратиха списък с водачите на листите за предстоящите избори. 19 региона остават със същите водачи, а 7 области са с нови водачи. В 4 от избирателните райони има размествания на водачите - Враца, Кърджали, Смолян и Варна. Видно е, че коалиционният партньор АБВ получава водач в Хасково.

Благоевград - проф. Георги Михайлов
Бургас - Петър Кънев
Варна - Корнелия Нинова
Велико Търново - Явор Божанков
Видин - Филип Попов
Враца - Александър Симов
Габрово - Крум Дончев
Добрич - Димитър Данчев
Кърджали - Велизар Енчев
Кюстендил - Бойко Клечков
Ловеч - Ирена Анастасова
Монтана - Атанас Костадинов
Пазарджик - Драгомир Стойнев
Перник - Стоян Мирчев
Плевен - проф. Румен Гечев
Пловдив - проф. Иво Христов
Пловдив - област - Манол Генов
Разград - Елка Неделчева
Русе - Крум Зарков
Силистра - Вяра Емилова
Сливен - Атанас Зафиров
Смолян - Петя Михалевска
София 23-и МИР - Христо Проданов
София 24-и МИР - Георги Свиленски
София 25-и МИР - Корнелия Нинова
София - област - Иван Ченчев
Стара Загора - Георги Кадиев
Търговище - Кольо Милев
Хасково - Владимир Маринов (АБВ)
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бат Танас
    1 0
    18:53, 25 май 2021
    Смях в залата!!! Тая партия наистина е решена да бъде аутсайдера след изборите!
    Хасковските партийци никой не ги бръсне за нищо!!
    С АБВ и Румен Петков ще вървим напред!
Последни новини