Най-старата гимназия в Източните Родопи изпрати своите абитуриенти, зрелостниците предадоха огъня на знанието

    Най-старата гимназия в Източните Родопи „Христо Ботев” изпрати днес своите абитуриенти. С любимото училище се разделиха 176 зрелостници от 7 паралелки-английски,немски и френска. Тържествено бе предаден на единадесетокласниците символичния огън на знанието. Абитуриентите се появиха под бурни аплодисменти на родители и близки , придружени от своите класни ръководители. Гвардейският отряд откри със своя композиция. Бе предадено на следващите випуски  и знамето на училището.

    Сред гостите в качеството си на родител и градоначалник бе инж.д-р Хасан Азис.

     В приветственото си слово директорката на Езиковата гимназия Даниела Павлова подчерта , че 24 май е ден, в който поднасяме благодарност към своите учители. Той е празник на празниците, съпътстван от много усмивки и тържественост. Той е изключително важен за дванадесетокласниците. Всеки един от нашите възпитаници остава в сърцата ни,отбеляза директорката.  Тя пожела зрелостниците да следват идеалите си като Ботев. Каза,че преподавателите се гордеят с възпитаниците на Езиковата гимназия и с техните постижения. Пожелавам ви необозрими хоризонти на кораба на мечтите ви, завърши приветствието си Даниела Павлова.

      От името на областният управител Даниел Делчев приветствие поднесе неговият секретар Сабина Сюлекчиева. В поздравителният адрес губернаторът призовава зрелостниците за пиетет към делото на светите братя Кирил и Методий. Той подчерта , че знанието  е най-ценния човешки капитал. Съвършенството се постига с търпение и усърдие,се посочва в поздравителния адрес.

      Кметът инж.д-р Хасан Азис припомни,че 24 май е празник на българското слово, признание пред делото на светите братя Кирил и Методий. Той посочи,че учителите заслужават уважение и благодарност за това че продължители на това дело.Той призова учениците да оценят важните уроци в училището.

      От името на родителите Стефка Илиева призна,че те се вълнуват повече на този ден  от зрелостниците.

     Петя Беловска изрази от името на абитуриентите тъгата,че се разделят с училището. Бе подчертано, че възпитаниците на гимназията се гордеят с това ,че ботевци има на всички континенти.

      Директорката на гимназията Даниела Павлова награди изявени ученици.Първи получи статуетка и стипендия „Кърджали”Ради Митрев.Сред отличените бе и Есин Азис,дъщеря на градоначалника инж.д-рХасан Азис.

    Георги Кулов  

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини