Критици на Корнелия Нинова учредяват ново крило в БСП

Критици на лидера на БСП Корнелия Нинова ще учредят утре Инициативен комитет, който да постави началото на Идейно-политическо обединение в БСП "Платформа "Социализъм ХХІ век". Сред участниците са Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова.

"Къде се загуби лявото в България? След парламентарните избори от 4 април т.г. все по-често чуваме този въпрос. И с дълбока тревога констатираме, че в сегашния си вид БСП не е в състояние да даде убедителен и адекватен отговор. И още нещо се питаме: защо през последните пет години вместо в алтернатива, БСП се превърна в част от компрометираното статукво? Партията спешно се нуждае от промяна, за да има шанс да се представи достойно на предстоящия предсрочен вот и да възстанови доверието на левите избиратели. Промяна чрез нова стратегия – не агресия, а диалогичност; нова предизборна Платформа и нови лица", коментира в мейл до медиите една от организаторите Ана Пиринска.

На форума ще бъде прието Обръщение за политическите задачи пред БСП и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ге
    Георги
    7 -2
    13:33, 14 май 2021
    Къде се загуби лявото , лявото се загуби заради такива като вас , които смятат , че вечно трябва да са ТЕ !
    Седейки с десетилетия в парламента , вместо да се оттеглят в даден момент и продължат да помагат те отново искат , да са само те.
    Не са малко примерите , който могат да се посочат,от най- ниско ниво до най -високо , когато още на другия ден излизат и започват да плюят.
    А години , с извинение са били на тази софра - Партията.
  • 2
    Че
    Черепа
    5 -1
    14:36, 14 май 2021
    Те са видели от ЦСКА -два отбора с едно име в родното първенство. И ще им казват бсп на младите и на старите. Както им е тръгнало ще последват участта на царската партия.
    • От
      Отговор
      2 0
      21:12, 14 май 2021
      Череп , Череп , Череп , Череп , Череп ....... , кое ЦСКА , това което 100 % , бяха български
      играчи , или сегашното , където 90 % са чернилки.
  • 3
    Зи
    зизи топ
    0 -1
    00:32, 15 май 2021
    в момента черепа дърпа конците на Радев и Курнела. Точно срещу това се противопоставят младите бесепари . Те искат Радев да не е кукла на Божков. Те изповядват или така я представят засега истинската социалдемократична идея за разлика от комунистическите догми , схоластика и едноична власт на Нинова. Искрено желаят да си върнат час от гласовете и никакви нови парашутисти на изборите....
    ...обаче те са си същите л@йна, но са по редки и не засъхнали от вятъра на промените!!!
    • От
      Отговор
      1 -1
      08:23, 15 май 2021
      Зизи топ , не се прави на ударен по главата с мокър парцал , защото бандита Борисов е в пъти по голям мошеник от въпросния Божков !
      И плюнката Плевнелиев , кого слушаше , тъй , че по леко !
    • Зи
      Зизи топ
      1 0
      10:44, 15 май 2021
      кои са тези млади бесепари,които искат промяна-Гергов,Дърева,Жаблянов ,и др.,които са хора на Станишев и на които Нинова показа вратата.Младите бесепари останаха с Нинова,но за съжаление тези старите отцепници ,който искат да се върнат пак във властта ще унищожат БСП,както стана съсСДС,много десни формацийки и резултата го виждаме на изборите.
  • 4
    Ге
    Георги
    0 0
    13:48, 15 май 2021
    Зизи , тук си напълно прав , и анализа ти е точен !
Последни новини