Отложиха връщането на пилотирания кораб "Дракон"

Пилотираният кораб "Дракон" на компанията "Спейс екс" ще се приводни на 1 май, няколко дни след предварително запланувания срок, съобщи пресслужбата на НАСА.

Първоначално се очакваше приводняването на космическия кораб "Резилиънс"да се състои на 28 април, но заради неблагоприятната метеорологична прогноза спускането му на вода край бреговете на щата Флорида беше отложено за по-късна дата.

"Мисията по завръщането на Земята на астронавтите на НАСА Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и на японския астронавт Соичи Ногучи сега е предвидена за събота, 1 май в 11:36 часа по времето на Източното крайбрежие /18:36 българско време/ в района на Мексиканския залив край бреговете на Флорида", се казва в съобщението на НАСА. Отбелязва се, че причина за отлагането на срока са били обновените метеорологични данни, които предвиждат силен вятър със скорост превишаваща допустимата за завръщането на Земята.

Според новия график пилотираният кораб "Дракон" ще се разкачи от Международната космическа станция в петък, 30 април в 17:55 часа по времето на Източното крайбрежие /в 00:55 часа българско време на 1 май.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини