22 °C

20-ти юбилеен "Даскеер" зарадва "Славейков" и Кърджали


За 20-ти пореден път учениците от Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" организираха и проведоха годишните награди за учители "Даскеер". Юбилейното издание протече под надслов "Ковид Даскеер" и напълни половината от залата на Театрално-музикалния център - Кърджали, както е според противоепидемичните мерки и изисквания.
Заради намаления брой зрители и за да имат възможност повече хора да гледат продукцията на славейковци, през вчерашния ден се проведоха две представления - едното за ученици от 14 ч, а вечерното - за учители, гости, родители.
По традиция програмата бе съставена от различни по съдържание и форма изпълнения. Песни, танци, скечове, актьорски превъплащения, имитации предшестваха обявяването на учителите - победители във всяка категория. Класирането бе направено съобразно попълнените още преди месец - два анкети от класовете /в зависимост кой клас кога е бил на присъствено обучение/. За топ начален учител бе обявена Добринка Павлова. Най-добър учител по български език и литература тази година е Ани Делчева, а по-чужди езици - Елена Йосифова. "Даскеер"-ът за математика и информатика отиде при Петя Пелтекова, за история и география - при Милка Белева, за биология, физика и химия - при Димитрина Банева. Както през последните няколко години, за учител по физкултура бе награден Васил Визев, а за изкуства - Недим Мустафа. Несвързаните с учебни предмети категории са винаги интересни и понякога изненадващи. Най-забавен учител и тази година е Венелин Башев, а най-креативен - Димитър Димов. Най-всеотдаен учител е Гергана Пърличева, а с най-чаровна усмивка - Миглена Крумова. Учител Модна икона е Антоанета Йорданова, а учител за пример е Галина Стефанова.
Статуетки "Даскеер" получиха и най-добрите абитуриенти по съответния учебен предмет, номинирани от своите преподаватели.
Директорът Милко Багдасаров поздрави екипа, осъществил 20-тото юбилейно издание на "Даскеер" въпреки всички трудности през тази година, като акцентира, че това е моментът от училищния живот, който прави "Славейков" уникално училище.
Накрая на церемонията настъпи официалното предаване на властта от досегашния председател Антония Колева /водеща на тазгодишния "Даскеер" заедно с предишния съпредседател Демет Джамбазова/ на новата председателка, чийто екип всъщност изнесе на плещите си подготовката и провеждането на церемонията - Деница Георгиева от 10г клас. За финал на словото си Деница увери всички, че славейковци ще се справят всичко и ще оцелеят, за да могат в един хубав ден да свалят маските и да се усмихнат един на друг без страх.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
12 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
12 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
12 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
12 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
12 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
12 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
12 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
12 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
12 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
12 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
12 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
12 май 2021
Последни новини