20-ти юбилеен "Даскеер" зарадва "Славейков" и Кърджали


За 20-ти пореден път учениците от Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" организираха и проведоха годишните награди за учители "Даскеер". Юбилейното издание протече под надслов "Ковид Даскеер" и напълни половината от залата на Театрално-музикалния център - Кърджали, както е според противоепидемичните мерки и изисквания.
Заради намаления брой зрители и за да имат възможност повече хора да гледат продукцията на славейковци, през вчерашния ден се проведоха две представления - едното за ученици от 14 ч, а вечерното - за учители, гости, родители.
По традиция програмата бе съставена от различни по съдържание и форма изпълнения. Песни, танци, скечове, актьорски превъплащения, имитации предшестваха обявяването на учителите - победители във всяка категория. Класирането бе направено съобразно попълнените още преди месец - два анкети от класовете /в зависимост кой клас кога е бил на присъствено обучение/. За топ начален учител бе обявена Добринка Павлова. Най-добър учител по български език и литература тази година е Ани Делчева, а по-чужди езици - Елена Йосифова. "Даскеер"-ът за математика и информатика отиде при Петя Пелтекова, за история и география - при Милка Белева, за биология, физика и химия - при Димитрина Банева. Както през последните няколко години, за учител по физкултура бе награден Васил Визев, а за изкуства - Недим Мустафа. Несвързаните с учебни предмети категории са винаги интересни и понякога изненадващи. Най-забавен учител и тази година е Венелин Башев, а най-креативен - Димитър Димов. Най-всеотдаен учител е Гергана Пърличева, а с най-чаровна усмивка - Миглена Крумова. Учител Модна икона е Антоанета Йорданова, а учител за пример е Галина Стефанова.
Статуетки "Даскеер" получиха и най-добрите абитуриенти по съответния учебен предмет, номинирани от своите преподаватели.
Директорът Милко Багдасаров поздрави екипа, осъществил 20-тото юбилейно издание на "Даскеер" въпреки всички трудности през тази година, като акцентира, че това е моментът от училищния живот, който прави "Славейков" уникално училище.
Накрая на церемонията настъпи официалното предаване на властта от досегашния председател Антония Колева /водеща на тазгодишния "Даскеер" заедно с предишния съпредседател Демет Джамбазова/ на новата председателка, чийто екип всъщност изнесе на плещите си подготовката и провеждането на церемонията - Деница Георгиева от 10г клас. За финал на словото си Деница увери всички, че славейковци ще се справят всичко и ще оцелеят, за да могат в един хубав ден да свалят маските и да се усмихнат един на друг без страх.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини